СамокоВест

Баскетболният Рилски вкара 100 и победи в Пловдив

Споделете ни в

Още една победа записа Рилски спортист в шампионата, която се яви и репетиция за мача за купата на България, където Академик Пловдив е съперник на самоковци в четвъртфиналите. Тя бе извоювана срещу добрия тон на Академик Пловдив в Пловдив с 82-100.

Много добро начало на двубоя записаха баскетболистите Рилски спортист, които след десет минути игра водеха с 16-24.

Във втората четвърт домакините от Пловдив смениха защитата, както и агресията в играта си, което сякаш изненада нашите и те допуснаха изравняване на резултата. Все пак тимът ни намери верния подход срещу действията на противника и на полувремето резултатът отново бе в полза на Рилски- 43-48.

Още в първите минути на третата четвърт се видя, че играчите на Людмил Хаджисотиров са в Пловдив, за да вземат победата и амбициите им бяха реализирани в тази част, след която отборът ни водеше с 14 точки- 61-75.

В последната четвърт домакините заложиха предимно на далечни стрелби, с които направиха опита да се върнат в мача. Тази им тактика обаче не проработи особено, защото баскетболистите ни не само не допуснаха намаляване на разликата, а дори увеличиха актива си до 20 точки, а самата победа бе постигната с 18.