СамокоВест

Ученици от ОУ „Васил Левски“ – Ярлово изработиха цветя за Мама в новата Зала за занимания по интереси

Споделете ни в

В навечерието на 8-ми март, учениците от Групата за целодневна организация на учебния ден с ръководители Минкова и Драганов, изработиха чудесни цветя, с които да зарадват майките си за празника. Това бе първото занимание, проведено в новооборудваната зала за занимания по интереси. Училището кандидатства с проект по НП „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Подкрепа на целодневното обучение на учениците“ през 2020 г. Проектът бе одобрен, като получените средства са разпределени за обзавеждане и закупуване на консумативи, материали, книги и образователни игри.

Общите занимания по интереси приучават учениците към екипна работа, добри взаимоотношения, толерантност и дават възможност за равностойно участие на всички деца.

Здравословната среда и приятно обзаведената стая осигуряват на децата благоприятни условия непринудено да усвояват знания за света и да осмислят свободното си време. Формират у тях нравствени добродетели и естетически вкус, дават възможност за активно общуване, чрез използване на подходяща художествена литература, образователни и занимателни игри.