СамокоВест

Баскетболистите на Росен Барчовски започнаха лятната си подготовката

Споделете ни в

По-рано от обикновено започна лятната си подготовка БК “Рилски спортист”. По традиция първият лагер на самоковци през последните години бе в края на август, сега за първи път от много време насам сборът е изтеглен с двайсетина дни по-рано.
Днес Йордан Бозов и съотборниците му проведоха първото си занимание. Основната причина за това е участието на отбора в новоучредената баскетболна Шампионска лига. Първата среща с “Цмоки” /Минск/ е на 27 септември и дотогава съставът трябва да бъде обигран.
На този етап тимът ни разполага със седем състезатели – Адриян Секулов, Любомир Киров, Златин Георгиев, Дарин Иванов, Йордан Бозов, Георги Бързаков и новото попълнение Ненад Делич. Николай Стоянов е с националния отбор и ще се присъедини по-късно към отбора.
Очакванията са в близките дни ръководството да обяви още няколко класни попълнения. Спортният директор Росен Барчовски и изпълнителният шеф Борислав Чилингиров продължават да уточняват пълната програма на подготовката и съперниците за предстоящите контроли.