СамокоВест

Размисли върху държавните и гражданските организации – разлики и причини

 Breaking News

Размисли върху държавните и гражданските организации – разлики и причини

Размисли върху държавните и гражданските организации – разлики и причини
април 25
18:49 2017

Всичко в МОСВ е имитация, в т.ч. и ИАРА. Риболовци твърдят, че и в нашия регион служителите и, действувайки съвместно с мрежарите на принципа-фифти-фифти, ги охраняват, до като те пускат и вадят мрежите си. Даже в язовира гонят законните риболовци, за да не пречат на промишления им бизнес. „…Х  от ИАРА си поставил джипа напряко на пътя и не ни пуска да минем, до като мрежарите не си извадят мрежите от водата…“
Пет хиляди човека са в ЦРОО, която за 2 седмици извади от водоемите повече мрежи, отколкото ИАРА за 2г. Скоро ще има акции и в Самоковско.
Друг е въпросът че гладът и безработицата принуждават хората да вършат престъпления, мрежарството е от дребните. Има семейства, които живеят от бракониерски улов на риба и дивеч.
Познавах бащи с по двама синове, всички безработни, които гладуваха като кучета, защото от гъби и риболов в празните реки не може да се преживее. Продадоха си даже и печките, защото
нямаха пари за хляб…Да се самоубият ли заради стотина кг риба? „Нужда закон изменя!“Иначе е лесно с хубав джип и пълен корем и кесия да гониш безработните бракониери и да фучиш по телефона!
В същото време обработваемата земя пустее. По турско време всичко е било лозя, имало е три розоварни. Най-голямото лозе е било, разбира се, на каймакамина. Защо сега Опитната станция по картофите не бъде преименована на комплексна, да внедри сортове – подходящи за почвите и тукашния климат, както лозя и маслодайни рози, така и други.По БНТ-2- 3г. денонощно се излъчваха филми за лозята по целия свят-от най-сухите, пустинни и горещи райони, до
северните части на Канада и толкова много в северната държава Германия,  където всяка педя свободна земя е засадена с лозя. Защо един поне от съветниците не предложи да се гласува искане до Мин. съвет  да преобразува т.н. Опитна станция по картофите над Самоков в Регионална опитна станция, т.е, внедряващи всякакви земеделски култури, виреещи в региона. Иначе гласовитите профсъюзи също могат да го направят. Ако трябва, ще бъдат събрани  и всякакъв брой подписи, което не е изискване на закона. Общинското ръковод ство без каквито и да било усилия може да поиска това от МЗХ с едно писмо. А ако те се забавят, ще направим един протест на портите му, ще докараме част от 60-те хиляди журналисти и ще омекнат, най-вече, защото това няма да струва НИЩО на МЗХ. Задачата ще бъде решена със същите хора със същите заплати.
Имам чувството, че един предприемчив човек-стоматологът д-р Лобутов, може би вече е започнал експериментите в тези две области и ще изпревари и държава, и община, и псевдобизнесмените, Господ здраве да му дава. Има хора, които ги бива във всичко!Дано не греша.
Любчо Луков

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Браво на будните наши съграждани, решили да атакуват грабителската политика на управниците ни! Това,че сега...

Между другото, изпратих на Самоковест прекрасна статия за т.н. язовир Яденица за да я публикува,...

В края на 1979г. руснаците взривиха много мощна подземна ядрена бомба близо до иранската граница,...