СамокоВест

Кметът на Кюстендил: Случаят „Бат Сали“ не трябва да се повтаря

 Breaking News

Кметът на Кюстендил: Случаят „Бат Сали“ не трябва да се повтаря

Кметът на Кюстендил: Случаят „Бат Сали“ не трябва да се повтаря
юли 08
17:26 2015

sali protest dupnica kiustendilКметът на Кюстендил Петър Паунов обяви за валиден проведеният референдум в неделя. Той получи подкрепа да се кандидатира за трети мандат от 5147 жители на града. Против гласуваха само 187.
„Референдумът е законен. Не поискахме мнението на ромите, защото не искат да поемат обществена отговорност. Ако им беше позволено – щеше да дойдат с каруци и платени автобуси, заяви Паунов в ефира на БТВ. „Това е законно. Не може да допуснем такива хора, които са част от купуване на вот, да гласуват”, категоричен е кметът.
„Прагът беше 5 хиляди участника. За нас е успех, че толкова хора са се ангажирали с казуса”, подчерта той.
Петър Паунов потвърди, че е финансирал референдума със собствени средства. „Не сме използвали услугите ха ГРАО, не са разходвани излишни средства”, каза той.
„Винаги съм бил кандидат на дясна коалиция. Евентуалната моя кандидатура ще бъде само обединителна”, е позицията на Паунов. „Когато колегите от централата на СДС преценят, че трябва да общуваме, разбира се, ще говорим. Познавам се с абсолютно всички представители на Център-дясно. Моята кандидатура е само опция, ще го повторя. Всички трябва да издигнем една кандидатура, която да засили темповете на реформа“, подчерта той и допълни „Ние трябва да издигнем една единна кандидатура, която да изпълни акцентите, заложени в проведения референдум“.
„Не би следвало да се повтаря случаят „Бат Сали“. 265 общини, плюс десетките агенции – необходима е незабавна реформа за окрупняване на местната власт“, заяви още Петър Паунов

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...