СамокоВест

„Движение България на гражданите” започна предизборната си обиколка от Самоков

Споделете ни в

Партията на Меглена Кунева започна предизборната си обиколка от град Самоков. Слоганът, с който партията ще обикаля България е „Да“ на нормалността“. Преди срещата си със самоковските избиратели лидерът на движението и придружаващият я екип се помолиха в Митрополитската църква. Свещенослужителат в храма отец Георги отслужи молебен за успех на движението в предстоящия поход.

Предизборната среща се проведе в залата на хотел „Арена”. Часове преди това председателят на партията Меглена Кунева откри кампанията в София. Пред самоковци тя изрази опасенията си, че изборите няма да бъдат честни имайки предвид големия финансов ресурс на ГЕРБ. Тя подчерта, че това ще бъде една изключително тежка кампания, но в нея трябва да победи доброто. „С натиска ни правят голяма услуга. Мисля, че българският народ никога не е обичал да бъде притискан.“ – каза Меглена Кунева. Тя определи кампанията и мероприятията преди нея като поход срещу ненормалните условия, в които живеят българите. Лидерът на партията посочи приоритетите за „Движение България за гражданите” –  майките, децата, образованието, здравеопазването, съдебната система без да се измислят удобни извинения, че има по-важни неща. „Просто е. Като имаш пари за здраве, да отиват за здраве. Като имаш деца, които се чудят дали да останат в страната или не, да направиш така, че училището да е привлекателно, като се погрижиш за учителите, за безплатния интернет в училище. Нали имаме демографски проблем? Значи нищо, което е свързано с деца не трябва да ни се свиди и да си казваме, че има и по-важни неща. Кои са по-важните – подслушването и магистралите? “ бяха думите на Меглена Кунева. Акцент в позицията й бяха проблемите в икономиката на страната. Тя подчерта, че икономическата програма на партията е амбициозна, но реалистична, защото страната ни има необходимия ресурс да я постигне. На първо място развитие на средния и дребен бизнес и съживяване на българското земеделие и животновъдство. „Състезанието за рязане на ленти не променя живота ни – защото в страната са закрити 250 хиляди малки и средни предприятия, а безработицата галопира всекидневно” изтъкна Меглена Кунева.

Пред избирателите беше представена и листата на „Движение България на гражданите” за София област. На първа позиция е младият юрист Димитър Делчев. Магистър по право в СУ „Св. Климент Охридски”, специализирал европейско и английско право към университета Кеймбридж. Победител в Международното състезание по европейско право, организирано от университета Кеймбридж и провеждащо се под егидата на Съда на Европейския Съюз. Председател е на Сдружение за международни състезания по право, заместник-председател на Клуб Конрад Аденауер и член на Европейски форум Алпбах – България. Втора е Анна Радевска – икономист от Костинброд, следвана от Анна Радовска– икономист,  Методи  Методиев– счетоводител от Драгоман. На пета позиция е самоковецът Владислав Тонев– банкер. Следват Лора Ангелова – юрист, Сливница, Димитър Манолов– журналист, Ботевград,  Христина Христова  – медицински специалист, Елин Пелин, Милен Ганев – рекламен консултант, Своге, Йони Спасова– финансист и юрист, Костенец,  Иван Йорданов– предприемач, Ихтиман, Стоян Котев –  занимава се с управление на европрейски проекти и строителство, Божурище, Илина  Цветкова– управител на хотел, специалист публична администрация, Долна баня, Христо  Радойков–маркетинг специалист, Самоков, Герасим  Иванов– военен, Горна Малина.

2 thoughts on “„Движение България на гражданите” започна предизборната си обиколка от Самоков

  1. Кунева е поредното мюре за десните избиратели. Поредицата е убийствено дълга: СДС, НДСВ, ГЕРБ …. Партията на куневите граждани е поредния епизот от сериялът целящ доунищожаване на дясното в България. А какво ще стане със самата България?!

Comments are closed.