СамокоВест

Читателите ни питат: Защо сте спестили някои подробности от трудовата биография на Лъчезар Борисов?

Споделете ни в

В коментар към публикацията ни „Министерството на икономиката отива в ръцете на самоковеца Лъчезар Борисов“, Anastas Hristov е написал:

„Пичове, що сте спестили някои подробности от трудовата биография на нашио? Примерно…

Лъчезар Борисов е председателят на надзорния съвет на Българската банка за развитие (ББР), който одобри кредит от 75 мл. лв. на дружество, свързано с колекторската фирма „С. Г. груп“.

75 милиона кредит за фирма с ДВА лева капитал. Пффф, айде нема нужда.“

В отговор уточняваме – изрично сме посочили, че данните са съгласно официалната му биография, публикувана на страницата на Министерството на икономиката.

И допълваме – Лъчезар Борисов е председател на надзорния съвет на Българската банка за развитие. Този надзорен съвет одобри кредит от 75 милиона лева на дружество, свързано с колекторската фирма „С. Г. груп“. Това предизвика скандал, заради който премиерът Бойко Борисов уволни целия управителен съвет на банката, начело със Стоян Мавродиев. Скандалът се разрази по време на извънредното положение във връзка с коронавируса. Същият надзорен съвет одобри през юни и изкупуването на двойна цена от ББР на 70 на сто от акциите, с които се увеличи капиталът на Първа инвестиционна банка и бе постигнато последното условие за допускане на страната ни в „чакалнята“ на Еврозоната.