СамокоВест

Читалище „Виделина“ с. Широки дол – 90 години будителство

Споделете ни в

Наскоро читалище „Виделина” с. Широки дол, община Самоков, отбеляза своя 90-годишен юбилей с прекрасно тържество. В него се включиха децата от детската градина в селото, самодейните състави към читалището и гостуващи самодейни групи от читалищата в селата Белчин и Бели Искър.

Жители и гости на селото изпълниха салона на духовното средище. Председателят на читалището Надя Терзийска представи акценти от историята на културната институция от създаването му и през всичките 90 години.

По повод юбилея Община Самоков отпусна 2 000 лв. за покупка на носии за детския танцов състав. Кметът на общината Владимир Георгиев поздрави читалищното настоятелство и самодейците и им пожела все така да съхраняват културните традиции. Кметът на Широки дол Марияна Ракльова също поздрави домакините и пожела още много успешни творчески изяви.

Поздравителни адреси бяха поднесени от читалищата в селата Говедарци, Бели Искър, Доспей и Белчин. На финал всички участници в празничната програма се събраха на сцената и с поклон приеха аплодисментите на публиката.