СамокоВест

Хотелиери: Води текат по основен път в курорта Боровец. Като застудее ще се превърне в ледена пързалка

Споделете ни в

Снимка: NOVA

Хотелиери в Боровец сигнализират за чести аварии на водопровод, които превръщат основен път в курорта в река. През няколко седмици се заграждат части от платното, за да се отстраняват течовете, съобщава Нова телевизия. Проблемът тръгнал от авария на водопроводна тръба, заради която няколко пъти се е налагало разкопаване и преасфалтиране. Хотелиерите сочат, че многократно са подавали сигнал във ВиК-София област, но единствената реакция от страна на дружеството била да се разкопават дупки и временно да отстраняват аварията.

„Тръбата, която се намира отдолу има проблем, постоянно се пука и избива вода. Тече за наша сметка – на всички нас хотелиерите. Безплатна вода няма, така че това, което тече се разпределя между хотелиерите“, възмущават се потърпевшите. Те настояват ВиК-София област спешно да предприеме действия за сериозен ремонт и подмяна на водопровода, за да се спре разхищението на вода. Хотелиерите акцентират, че сме в навечерието на зимния сезон, температурите скоро ще паднат и наводненият път ще се превърне в ледена пързалка.

Потърпевшите разказват, че чуждестранни туристи се снимат за спомен пред разораните участъци асфалт, което влияе върху имиджа на курорта.

Хотелиерите са уведомявали за ситуацията и досегашното ръководство на Община Самоков, но от там са им отговаряли, че проблемът не е техен, а на ВиК. Същевременно от година и половина във ВиК-Самоков няма управител и препращали авторите на сигналите към столицата.

Според репортажа на „NOVA“, новоизбраният кмет на община Самоков се е ангажирал проблема с честите аварии на водопровода, в резултат на които по пътя текат реки, ще бъде решен.