СамокоВест

Французин и норвежец грабнаха златото от Европейската купа по ски алпийски дисциплини в Боровец

Споделете ни в

Французинът Виктор Мюфа-Жанде спечели гигантския слалом за Европейската купа по ски алпийски дисциплини в Боровец. Той беше най-бърз в първия манш, а след това стигна до златния медал с общо време 2:28,75 мин. Мюфа-Жанде показа, че е в отлична форма. Преди две седмици французинът се класира седми в гигантския слалом за Световната купа в Санкт Мориц. Победителят изпревари италианеца Джовани Борсоти и австриеца Мануел Фелер. Общо 41 от стартиралите 67 участници успяха да завършат надпреварата.

От българските състезатели най-добре се представиха 16-годишните Камен Златков и Алберт Попов, които заеха 35-ото и 36-ото място, а Йоан Тодоров остана 39-и.

Слаломът бе спечелен от норвежеца Трулс Йохансен. 24-годишният състезател триумфира на пистата „Петър Попангелов“ с общо време от двата манша 1:52,77 минути. Йохансен бе най-бърз след първите спускания и успя да задържи преднината си до края. Германецът Филип Шмид завърши на втора позиция с изоставане от 0,29 секунди, а последното място на подиума си разделиха двама скиори. Това бяха австриецът Волфганг Хьорл и Виктор Муфа-Жанде от Франция, които финишираха с равно време и пасив от 0,62 секунди след победителя.

От българите най-добре се представи Стефан Присадов, който финишира 17-и от 31 завършили състезатели. Представителят на домакините финишира на 2 секунди зад Йохансен. Той бе и единственият българин завършил в надпреварата.