СамокоВест

Фалстарт на проекта „Подкрепа за развитие на регионален маркетинг на туристическа дестинация Самоков-Долна баня-Сапарева баня” на борсата в Лондон през погледа на една самоковка

Споделете ни в

Община Самоков, заедно с партньорите си в проекта „Подкрепа за развитие на регионален маркетинг на туристическа дестинация Самоков-Долна баня-Сапарева баня” общините Сапарева баня и Долна баня, се представи с щанд в най-голямото световно туристическо изложение World Travel Market  в Лондон. Припомняме, че общата стойност на проекта е 404 367 лв.

Тази година изложението се проведе в периода 9 – 12 ноември. За да рекламират предимствата на региона в туризма, до столицата на кралство Великобритания и обратно летяха ръководителката на проекта Любослава Ярловска , госпожите Георгиева и Джамбазова, представителки съответно на Сапарева баня и на Долна баня, както и шефката на Туристическия информационен център в града ни Ваня Вукова.

След приземяването им на местна почва Любослава Ярловска заяви: „Имаше интерес към нашите щандове. Това би било добра основа за по-тесни връзки с туроператори.” Според ръководителката на проекта и на екипа посетил Лондон, избраното лого се е приело добре. По думите й „от логото с надпис „Дестинация Рила” се добива представа за красотите на нашия регион, за историческите и културните му ценности. Самото лого е закачливо, запомнящо се и дава представа за всички сезони. А с пожеланието „Подари си!” като че ли подканя за почивка и релакс в чудните рилски простори.”

Ето обаче какво написа по този повод във Фейсбук  Цветина Христовска. От години младата ни съгражданка живее в Лондон. Работи в Balkan Holidays Summer Sun и безспорно е компетентна в сферата на туризма. Публикуваме написаното дословно:

„Аз бях на туристическата борса на 7 ноември и бях много развълнувана като видях щанда на Самоков, но когато попитах кой го представлява ми казаха че те са си заминали предишния ден! Борсата е 4 дни, а на 7 беше денят когато се посещава от туристическите агенции, а щанда на Самоков беше празен! Логото на брошурата „Give yourself…!“ не звучи правилно на английски! Въпреки всичко, добре е да се рекламира региона и това е добро начало.”

Добре ли е представен проектът „Подкрепа за развитие на регионален маркетинг на туристическа дестинация Самоков-Долна баня-Сапарева баня” на борсата в Лондон, както твърди ръководителят му Любослава Ярловска или не, както отбелязва Цветина Христовска? На чия оценка ще се доверите изборът е Ваш. Добре е обаче да си давате сметка, че Вие плащате на екипа по проекта да си свърши работата, тъй като иде реч за близо половин милион бюджетни средства. А предстоят участия и на туристическите изложения в София, Берлин, Букурещ, Велико Търново и Русе.