СамокоВест

Трудова борса в Самоков срещна 19 работодатели с над 120 търсещи работа

Споделете ни в


Стана традиция Дирекция „Бюро по труда“-Самоков и Eures мрежата да организират трудова борса. Днес в Конферентната зала на хотел „Арена“ си дадоха среща 19 работодатели с над 120 търсещи работа лица.

Със свои щандове участваха едни от най-големите работодатели в общината – „Пайп индустриъл”, „Самел 90” АД, „Пластимо” АД, „Бороспорт” АД, „Лидъл”, ЦПО „Чудотворец”, Централно военно окръжие и хотелите в курорта Боровец „Самоков”, „Рила”, „Янакиев”, „Айсберг”, Иглика”.

Трудовата борса е изключително полезна, тъй като дава възможност за лични срещи между мениджърите по човешки ресурси и хората, търсещи работа. Те си носят CV-та и документи за професионална квалификация и много често получават покана за второ интервю.

Представителят на магазин „Лидъл„ Данко Марковски обяви, че на някои от кандидатите ще бъдат изпратени покани за следваща среща и договаряне на трудовите отношения. Той изрази съжаление, че интереса на търсещите работа е бил под очаквания им.

Директорът на Бюрото по труда Венета Галева подчерта, че качествената работна ръка за работодателите е най-доброто и силно оръжие в борбата с конкуренцията. Тя също  отчете нарастващата тенденция за недостиг на работници като един от най-сериозните проблеми и предизвикателства пред бизнеса в следващите месеци и години.