СамокоВест

Над 100 души се събраха на Цветница в Протестантската църква в ромската махала на Самоков

Споделете ни в

Литургия по повод Цветница събра над 100 души в протестантската църква в ромската махала в Самоков.

„Нашата сила е когато сме заедно, искам да се прегърнем, като винаги, но сега искам да ви помоля пазете се. В Самоков няма коронавирус, този град има завет с Господа, но трябва да се пазим. Отидох при кмета на Самоков и му казах, ние не може да не се съберем, моля те да ни разбереш и той ни разбра. Ние уповаваме на Бог. Той ще ни опази, днес е Цветница, нашият Спасител влиза в Ерусалим на магаре, символ на плодородието и благодатта, искаше да им внуши, че всички нужди ще им бъдат задоволени, греховете простени, стига да живеят смирени и с послушание в думите на Бога. Предрече бедствието от Рим, падането на Ерусалим. След 5 дни някой щеше да каже „Разпънете го“! Цар Тит опожари и завладява Ерусалим, римските войски запалиха града, храма на Соломон беше разрушен, остана една стена, Стената на плача. Исус плака за този град 70 години по- рано и поясни защо: „Ерусалиме, Ти не позна времето, когато беше посетен!“ т. е. Израел не го позна, човек не го познава…не се сприятели със своя създател…няма му доверие, не му вярваме, че може да ни избави от коронавирус и от бедствия…Нека ние не сме като тези невярващи хора, нека да не сме от тези, които умират без вяра и упование в Бога.“, каза в словото си пасторът.

„Нека да се помолим за болния наш брат от Дупница, той е в кома, за сестрата от Самоков Нора и за всички болни, наши близки, да утеши наскърбените, за нашия Бог няма невъзможни неща!“- призова вярващите пасторът и прочете молитва за спиране на пандемията от коронавирус.

Случилото се повдига поне два обществено чувствителни въпроса. Какво е състоянието на сестра Нора от Самоков и свързано ли е заболяването ѝ с пандемията от Ковид 19? Какъв контрол се упражнява по спазване на противоепидемичните мерки в ромската махала.

След като заснет на място клип обиколи социалните мрежи, стана ясно, че от РУП-Самоков са се самосезирали за случая и в момента тече разследване.