СамокоВест

„Спортен ден Самоков“ и базар на художествените занаяти ще се проведе на 3 юни в Туристическата градина

Споделете ни в

В събота (3 май) за втора поредна година ще се проведе “Спортен ден Самоков“, което е част от проекта “Обединени от спорта”. Събитието ще се състой от 10 до 14 часа в Туристическата градина. Инициативата, чийто главен организатор е Мартина Байданова, включва различни спортни игри, демонстрации и надигравания. Проектът “Обединени от спорта“ се заражда през 2021 година, като целта е да се обединят максимален брой спортни школи и треньори, както и жителите на града да се включат в Спортния ден на Самоков. В организацията участват и много доброволци, отдадени на идеята спортът да стане начин на живот, особено за младите хора.

Тази година спортното събитие ще подкрепи благотворителната кауза на Сдружението с нестопанска цел „Ти си доброто“ – „За равен училищен старт 2023“. Мартина Байданова посочи, че са избрали да подкрепят тази кауза, защото вярват, че, помагайки един на друг, това помага да се изградят по – добри личности. Тя уточни, че билетът за участие струва петнадесет лева, като в него влизат томбола, достъп до всички игри и работилници, и още награди. Част от сумата на билета ще отиде за благотворителната кауза на СНЦ „Ти си доброто“. От своя страна председателят на Сдружението Димитрина Тоскова изрази увереност, че с помощта на спортното събитие ще успеят да зарадват всички деца от селата на Община Самоков. Тя уточни, че със събраната сума ще купят учебници и учебни пособия на всички шейсет деца и ученици, за които е подадена информация в Сдружението.

Мартина Байданова обърна внимание, че родителите или настойниците на лицата под 18 години ще трябва да се подпишат декларации, в които се съгласяват с условията и правилата за участие. По думите ѝ ще могат да дойдат и деца, които не са попълнили предварително декларации, но целта е те да са подписани предварително, за да не се получава струпване на участници.

Денят ще бъде допълнен и обогатен с изложба – базар на художествените занаяти. Уникалните изделия, сътворени с творчески талант и сръчни ръце, очакват ценителите на красотата, събрала в себе си традиции и съвременност. Деца, пораснали деца и още по-пораснали деца ще могат да си направят незабравим подарък за спомен от празника.