СамокоВест

Поклонение в памет и почит към героите пред паметника на Христо Ботев в Самоков

Споделете ни в

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

2 юни! Денят, когато свеждаме глави в почит и памет към загиналите за свободата и независимостта на България. Самоковци се поклониха пред паметта на героите пред паметника на Христо Ботев в града. Тържеството бе открито с Ботев марш в изпълнение на фанфарния оркестър към ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” с ръководител Даниела Георгиева.

Най-младите пазители на българската памет – децата и учениците, изразиха своята почит със затрогващи изпълнения. Стих за Ботев рецитира Пламена Димитрова, ученичка от 4-а клас при училище „Кирил и Методий”.  Учениците от 2 и 4 клас  на  НУ „Христо Максимов” с ръководители Румяна Павлова и Любомира Тинчева представиха вълнуващ рецитал от стихове и песни за героите. Малките възпитаници от детска градина „Зорница”, която се намира най-близо до паметника на Христо Ботев в града, както всяка година се представиха със своя танцова програма.

В знак на признателност към паметта на загиналите за свободата и независимостта на България присъстващите поднесоха венци и цветя пред паметника на големия български поет и революционер, възпял безсмъртието на героите.