СамокоВест

Безплатни застраховки за служителите на Спешна помощ при агресия. Случаите на физическа разправа са предимно в Самоков

Споделете ни в

От „Лев Инс“ даряваме безплатни медицински застраховки за всички служители на Спешната медицинска помощ за София и областта. Това обяви изпълнителният директор на застрахователната компания Павел Димитров на съвместна конференция с Българския лекарски съюз и Центъра за спешна медицинска помощ. По думите му, освен застраховка при физическа агресия, от компанията ще осигурят и правни консултации при подобни събития.

Застраховките са в сила от 31 май 2023 и са до края на годината. Те са при случаи на агресия на работното място, поясни председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Служителите, които подлежат на въпросната застраховка, наброяват 666, посочи д-р Георги Гелев, директор на ЦСМП- София. Той коментира, че освен физическата, опасна за работещите в системата е и вербалната агресия. По думите му пет са случаите на физическа агресия от началото на година, предимно в Самоков. Инцидентите са довели до напускане на служители, подчерта Гелев. И добави, че извършителите са били в нетрезво състояние.