СамокоВест

СНЦ „Ти си доброто“- Самоков събра над 4500 лв. от благотворителната си „Кауза облечена в рими“

Споделете ни в

Сумата от 4560 лв. успяха да съберат от Сдружение с нестопанска цел „Ти си доброто“- Самоков от третото издание на „Кауза, облечена в рими“. И тази година домакин на благотворителното събитие бе читалище – паметник „Отец Паисий“. Организатори са Димитрина Тоскова, Габриела Панева и Мария Шейнова от Сдружението. Инициативата е част от кампанията „За равен училищен старт“.

Участниците в рецитала бяха от различни възрасти и професии. Обединяваше ги любовта към поетичното слово и каузата на добротворчеството. Под съпровод на пиано прозвучаха едни от най-хубавите и обичани български стихотворения на Иван Вазов, Христо Ботев, Никола Вапцаров, Христо Фотев, Веселин Ханчев, Станка Пенчева, Петя Дубарова.

Входът бе свободен, а всеки можеше да даде своя принос в поставената кутия за дарения.

Сумата е предназначена за закупуване на ученически пособия на нуждаещи се ученици на територията на община Самоков. Децата, на които Сдружението подава ръка е нараснал в сравнение с предходните издания на „Кауза облечена в рими“. Техният брой от 35 вече надхвърля 80. А тази година ще бъдат подпомогнати и две абитуриентки, за да имат своя специален празничен ден.