СамокоВест

След два отказа – Васкос отново е общински съветник

Споделете ни в

vaskos vasil stoqnovИстински цигански гамбит разигра на местните избори ПП „Евророма” – Самоков. Гамбит е вид дебют в шахмата, в който една от двете страни предлага още в началото на срещата жертва на фигура. Обикновено това е пешка. В Самоковския вариант пешките са две.
С Решение № 212-МИ от 26.10.2015 година Общинска избирателна комисия обяви имената на избраните общински съветници. От лисата на ПП”Еврорама” бяха посочени Мартин Славев Мартинов и Йордан Василев Сугарев.
На 4 ноември 2015 г., със свое решение № 234-МИ, ОИК прекрати пълномощията на избрания от листата на „Евророма” общински съветник Йордан Василев Сугарев. Основанието – подадено от Сугарев заявление за отказ да бъде общински съветник. Със същото решение ОИК обяви за избран за общински съветник следващия от листата на ПП „Евророма” – Нора Христова Димитрова.
Два дни по-късно – на 6.11.2015 г., отказ да бъде общински съветник е заявила и Нора Димитрова. С решение № 236-МИ ОИК е прекратила и нейните пълномощия и е обявила за избран за общински съветник следващия от листата на ПП „Евророма” – Васил Костадинов Стоянов.
С тази последна рокада, стил цигански гамбит, Васкос отново седна на съветническата банка в Общински съвет -Самоков.