СамокоВест

Самоковски полицаи спипаха с множество нарушения и бащата на избягалия в ромската махала неправоспособен водач

Споделете ни в


Какъвто синът – такъв и бащата!

Рецидивист без книжка бе установен от самоковските полицаи. По-рано този месец и неговият син-също неправоспособен водач, бе задържан за неподчинение на орган на властта.

Около 10.50 часа на 27 юли, на пътя Дупница – Самоков, автопатрул на РУП- Самоков спрял за проверка лек автомобил „Опел Астра“. В резултат на извършените справки униформените установили, че 62- годишният самоковец зад волана е неправоспособен водач. Освен без свидетелство за управление на МПС, шофьорът не притежавал и свидетелство за регистрация на автомобила, удостоверение за преминат годишен технически преглед и сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. За констатираните нарушения му е съставен акт по Закона за движение по пътищата и втори – по Кодекса на застраховането.

Това не е първият път, когато криминално проявеният мъж влиза в полезрението на органите на реда. 20 дни по-рано, служители на РУП- Самоков задържаха 35- годишния му син за оказана съпротива и неподчинение при опит да осуети проверка на управлявания от него лек автомобил „Ситроен Джъмпер“, където негов спътник бил и баща му. След преследване, предупредителен изстрел във въздуха и последвало издирване, нарушителят, също криминално проявен и осъждан, бе задържан от полицейските служители. Последствие бе установено, че е неправоспособен водач и колата не е преминала годишен технически преглед, за което му бе съставен акт и издадена заповед за прилагане на принудителна административна мярка за прекратяване на регистрацията на автомобила, чиито регистрационни табели бяха иззети. Действията по разследването на случая продължават под наблюдението на прокуратурата.