СамокоВест

Самоковският завод „Самел-90“ АД ще изнася радиосмутители за Египет

Споделете ни в

Радиосмутители за въоръжените сили на Арабска Република Египет ще доставя българската компания „Самел-90“ АД. Лидерът на българската отбранителна индустрия подписа с египетското министерство на отбраната поредния си договор. Това стана по време на първото военно изложение в Египет, Кайро – Egypt Defence Expo, EDEX 2018, което се проведе в периода 3-5 декември 2018 г. В изложението взеха участие над 350 големи компании.

Военно-промишленият комплекс на България беше представен от Самел-90 АД-Самоков и други фирми. Самоковският завод и тази година представи успешно изделията си в областта на радиоелектрониката за защита срещу импровизирани взривни устройства. Компанията има изградено дългогодишно сътрудничество с Министерство на отбраната, Министерството на вътрешните работи, армията и полицията на Арабска Република Египет.

Допълнително признание за качествата и възможностите на продуктите на Самел-90  е фактът, че по време на изложението охраната на президента на Египет и на всички VIP и VVIP чужди делегации, посещаващи събитието, беше осигурена от доставените от Самел-90 различни видове радиосмутители.

От тази година в завода заработи и цех за бронирани автомобили.