СамокоВест

Рилски спортист срази Черно море във Варна

Споделете ни в

Рилски спортист спечели своята тринадесета победа в шампионата и продължава да държи една от лидерските позиции в класирането.  Самоковци се справиха като гости на Черно море Тича с 91-67. Победата за момчетата на Людмил Хаджисотиров не дойде толкова лесно, колкото изглежда от крайния резултат. Домакините от Черно море започнаха добре двубоя, повеждайки с 9:1. Самоковци взеха мерки и най- вече заради добрата си игра в нападение след първите десет минути водеха с 21- 23.

Още в първите секунди на втората част обаче домакините показаха, че не смятат да дадат мача без бой. След отлични изяви в защита и атака момчетата на Дарин Великов стигнаха до обрат в резултата и на полувремето водеха с 42- 40. Ударно начало на самоковци след почивката позволи на играчите на Рилски спортист да обърнат развоя на събитията в своя полза и да поведат в резултата. Това сякаш пречупи домакините, които след третата четвърт вече губеха с 60- 69. В последната част очаквания домакински щурм от страна на Черно море Тича не се състоя, а дори напротив- наказателната акция на Рилецо продължи и не след дълго разликата мина 20 точки. До края на двубоя играчите на Дарин Великов направиха опити да я стопят, но това така и не се случи. Двубоят завърши при 91-67 в полза на Рилски.

Най- резултатен за успеха на самоковци бе Дерек Райт с 22 точки и 5 асистенции. Шелдън Джетър и Травис Тейлър вкараха по 15, а с 14 завърши Евън Равънел.

За домакините от Варна над всички бе Николай Грозев с 21 точки, а със 17 завърши Симеон Илиев.