СамокоВест

Рилски посреща новата 2021 делейки първо място в класирането

Споделете ни в

Седма поредна победа в редовния сезон на НБЛ записа Рилски спортист. Последната от тях стана факт, когато момчетата на Людмил Хаджисотиров победиха Берое в дербито на кръга със 74-64.

Така Рилецо се нареди на първо място в класирането, наравно с Левски Лукойл. Двата отбора изпращат 2020 година с еднакви резултати – 7 победи от 8 срещи и 15 точки.

Успехът за Рилски не дойде никак лесно, тъй като гостите от Стара Загора не се предадоха нито за миг и до последно правеха всичко по силите си, за да се задържат в мача. Той самият като цяло се контролираше от домакините, които още в първата част поведоха с 5 точки, а до полувремето разликата в тяхна полза се вдигна до 10- 39-29.

През второто полувреме гостите опитаха да намалят пасива си, но играчите на Рилски спортист действаха хладнокръвно и удържаха точковия си аванс до самия край на двубоя.

За победителите от Рилски спортист Брендън Браун завърши с 25 точки, а с по 11 се отчетоха Карваччо и Трей Портър, като последния записа дабъл- дабъл, тъй като овладя и 10 отскочили топки.

За Берое Джейм с Гавин отбеляза 13, а с по 10 останаха Ники Стоянов и американският център на старозагорци Седериан Реймс.