СамокоВест

Рилски на крачка от финал в НБЛ след втори успех срещу Спартак-Плевен

Споделете ни в

Шампионът от редовния сезон в Националната баскетболна лига Рилски спортист е само на крачка от класиране на финал в НБЛ.

В неделната вечер играчите на Людмил Хаджисотиров победиха отбора на Спартак Плевен с 89-75 и се доближиха само на победа от заветната цел. Все пак самоковци трябва да имат едно наум , тъй като серията се мести в Плевен, където баскетболистите на треньора Тодор Тодоров ще имат подкрепата на своята вярна публика.

Двубоят започна с награждаване на най-полезния играч през редовния сезон Трей Портър и на най- резултатния от Държавното първенство за юноши до 19- години Христо Бъчков, който също защитава цветовете на Рилски.

Конкретно за срещата – двата отбора изиграха едно изключително равностойно първо полувреме, в което първоначално гостите от Спартак Плевен успяха да поведат, но бързо след това самоковци си върнаха лидерството. Все пак до откъсване по подобие на първия мач не се стигна и на полувремето самоковският тим водеше с 46-41.

Второто полувреме започна по начина, по който завърши първото. Двата отбора продължиха с равностойното си представяне, като Рилски продължаваше да води, но с

разликата трудно надскачаше 6 – 7 точки, като преди последната част стигна до 68-61. Ситуацията се промени коренно в последната четвърт, когато играчите на Людмил Хаджисотиров затегнаха защитата. Това моментално се отрази на резултатите и не след дълго преднината на самоковци стана двуцифрена. Гостите от Плевен не успяха да отговорят до края на срещата и Рилски спечели с 89-75.

За Рилски страхотен мач изиграха Павлин Иванов и Брендън Браун, които завършиха съответно с 25 и 21 точки. За плевенчани пък Ники Стоянов завърши с 16.