СамокоВест

РЗИ – Софийска област организира ваксинация срещу COVID-19 за желаещите в Самоков на 20.06.2021г.

Споделете ни в

От 13 до 15 часа, на 20.06.2021г. (неделя), в Здравния център до училище „Петър Берон“.

РЗИ – Софийска област организира, съвместно с община Самоков и здравните медиатори към общината ваксинация срещу COVID-19 на 20.06.2021г.

На разположение ще бъде екип от общопрактикуващи лекари от гр. Самоков, от 13 до 15 часа, на 20.06.2021г. /неделя/, в Здравния център до училище „Петър Берон“.

РЗИ – Софийска област ще осигури всички видове, одобрени до момента от Европейската комисия, ваксини срещу  COVID – 19. По този начин ще бъдат удовлетворени всички желаещи лица за ваксинация.

Ваксинацията е безплатна, ваксините са безопасни и се прилагат на всички желаещи, независимо от това, дали лицето е осигурено или не.

Местоположението на Ваксинационния пункт е близо до 7-ми квартал и удобен за населението му.

В пункта могат да се имунизират освен желаещите от ромския квартал, и всички други жители и гости на гр. Самоков.

РЗИ – Софийска област напомня за тежката епидемична ситуация преди 1 година /м. юни – м. юли 2020г./ в ромския квартал на Самоков, когато COVID –инфекцията се разпространи масово и засегна цели фамилии и улици.

За нас, като лекари, е важно физическото и психическо здраве на населението и сега, когато има достатъчно налични ваксини, сме убедени, че спасението от COVID – епидемията е във ваксините, и заедно можем да пречупим разпространението на това тежко заболяване, посочват от Инспекцията.

Допълнително бихме искали да Ви информираме, че  всички преболедувалите от COVID-19 също могат да се ваксинират, но след като са изминали 3 месеца от боледуването.

Разчитаме да бъдете отговорни към себе си и близките си, и Ви очакваме.

Тези, които са възпрепятствани в неделя, могат да се обърнат за ваксиниране към личните си лекари или към Ваксинационния център при болницата в Самоков, допълват от РЗИ и приканват:

Елате да се ваксинирате!