СамокоВест

Стоян Чакалов и д-р Андрей Андреев оттеглиха кандидатурите си за народни представители от листата на Демократична България

Споделете ни в

Стоян Чакалов и д-р Андрей Андреев оттеглиха кандидатурите си за народни представители от листата на Демократична България от 26 МИР София-област за изборите на 11 юли. В резултат на изразената от Стоян Чакалов и Андрей Андреев воля, РИК извади имената им от листата и те няма да фигурират в бюлетината.

В заявленията си те посочват, че мотивацията им за това решение е несъгласието им с принципите, на които е изградена листата. Съвременните представи за национална законодателна власт се основават на висок професионализъм, доказани личностни качества и високо доверие към кандидатите, което е залог за постигане на високите цели, които стоят пред законодателната власт, подчертават  Чакалов и Андреев. Считаме, че тези принципи не са спазени при изграждането на листата на 26 МИР в нейната цялост, поради което оттегляме кандидатурите си, декларират те.

Ръководството на Местната организация на ПП „Да, България“ изцяло подкрепя избора на Стоян Чакалов и Андрей Андреев и застава зад решението им да оттеглят кандидатурите си от листата на Демократична България за предстоящите избори.