СамокоВест

Регионална дирекция по горите – София област организира „Ден на отворените врати“

Споделете ни в

goraВъв връзка с предстоящото честване на Седмицата на гората 2015, Регионална дирекция по горите – София област организира „Ден на отворените врати“ под мотото „Гората – мост към бъдещето“.
За община Самоков офисът е в София, на ул. „Цар Освободител“ 56, който ще отвори врати на 6 април (понеделник) от 10 до 14 часа.
От регионалната дирекция канят всички граждани, желаещи да се запознаят с обществено значими проблеми в горския сектор и дейностите по контрол на горските територии в обхвата на РДГ, както и да получат методическа помощ по въпроси, свързани с управлението, стопанисването и опазването на собствените им имоти в горите да посетят офиса. Целите, които си поставя Дирекцията са за публичност в управлението, показваща пълна прозрачност и контрол на всички нива, стимулиране на гражданската активност, както и насърчаване на диалога и взаимодействието с държавата и стопанските организации при решаването на обществено значими проблеми и превенция на борба с корупцията. От друга страна от съществено значение за изпълнението на целите на подобни инициативи е привличането на неправителствени организации, бизнеса и гражданите в контрола по опазването и стопанисването на горите. РДГ – София област има готовност за оказване на методическа и безвъзмездна помощ на собствениците на горски територии по въпроси, свързани с управлението, стопанисването и опазването им.