СамокоВест

Разкриха нарколаборатория в цех в двора на ДГС-Самоков, собственост на Чукачевата вдовица Милена Петрова

Споделете ни в

Вчера самоковски криминалисти заедно с ГДБОП разбиха нарколаборатория в двора на Държавно горско стопанство – Самоков. Цехът е собственост на вдовицата на починалия в катастрофа през 2007 г. Ивайло Чукачев – Милена Петрова. Тя е отдала сградата под наем на три различни фирми. Малко преди смъртта си Чукачев закупил „Мусала лес“, което беше част от ДГС – Самоков. Едно от помещенията вдовицата е отдала под наем на съпруга на сестра си – пловдивчанин. Запознати със случая коментират, че там освен мъжът на сестра й се подвизавали и други трима мъже от Пловдив.

При мащабната акция криминалистите са открили 600 стръка марихуана, но точното количество се уточнява.

По неофициална информация служителите на дирекцията за борба с организираната престъпност са закопчали Стефан Петров от Пловдив. Разследването продължава по всички направления. Разпитани са всички работещи в сградата, включително охранителите от СОТ.

Към случая гравитира и името на бизнесмена Захари Бързанов. Захари е известен на самоковци като фермер, който отглежда около 200 крави в Продановци. Братът на Захари Бързанов – Радо Слънцето, е един от най-известните хотелиери и ресторантьори в България, собственик на големи дискотеки в София и в Слънчев бряг. Името му нашумя около убийството на Васил Илиев, защото той е бил около него като лична охрана. Държи дискотека „Какао бийч“ , „Мания“ и други.

При разследването, собственичката на цеха Милена е заявила, че не знае каква дейност се е извършвала в цеха.

Името на Милена Петрова нашумя във връзка с делото заведено срещу нея от, така наречената, Комисия Кушлев. Тогава Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, заведе дело за отнемане в полза на държавата на имущество придобито от престъпна дейност, на обща стойност от 1 863 379 лв. срещу Милена Петрова от Самоков – съпруга на Ивайло Георгиев Чукачев, починал през 2007 година, съобщиха тогава от институцията.

Образуваната проверка бе във връзка с получено уведомление от Окръжна прокуратура София за предявено обвинение срещу Ивайло Чукачев, за извършени престъпления – неплащане на данъчни задължения в особено големи размери. През юли 2008 г., комисията образува производство за установяване на имущество придобито от престъпна дейност.

Установено бе, че през проверявания период (18 ноември 1988 г. – 31 декември 2005 г.) двамата са реализирали приходи в размер на 282 минимални работни заплати за страната, а са извършили разходи в размер на 4857 минимални работни заплати (в т.ч. за придобиване на движимо и недвижимо имущество, закупуване на дружествени дялове, пътувания в чужбина, издръжка на домакинството).По делото бе докладвано, че ответниците притежават имущество на значителна материална стойност, за което няма данни за законни източници на средства, които да позволяват придобиването им.
Заведеното дело в Софийския окръжен съд за отнемане в полза на държавата бе за имот с площ от 6 189 кв.м. в с. Белчин, местността „Лакатица“, Софийска област, заедно с построените в него:
-масивна сграда „Овчарник“, с площ от 859,90 кв.м.;
-едноетажна масивна сграда , с площ от 56 кв.м.;
-паянтова сграда с площ от 16 кв.м.
Поземлен имот с площ от 8 627 кв.м. в с. Белчин, местността „Лакатица“, Софийска област, заедно с построените в него:
-масивна сграда „Овчарник“, с площ от 733,50 кв.м.;
-едноетажна масивна сграда , с площ от 47 кв.м.;
-едноетажна масивна сграда – „Млекопреработване“, с площ от 32 кв.м.;
-едноетажна масивна сграда , с площ от 79 кв.м.;
-навес – сеновал, с площ от 233 кв.м..
-лек автомобил, марка „Мерцедес“;
-сумата от 66 360 лв. – на закупено право на строеж за построяване на жилищна сграда с ЗП от 116,5 кв.м. и РЗП 565,5 кв.м. в местността „Боровец“, землището на гр. Самоков;
-сумата от 5 000 лв. равняваща се на получените ликвидационни дялове, при ликвидация на „Лесострой – Ги“ ООД и „Боролес“ООД;
-сумата от продажбата на 50 дружествени дяла от „Партньор“ ООД;
-суми – от продажбите на недвижим и движим имоти;
-сумата от 794 965 лв. – внасяни по банкови сметки в лицензирани банки в Р България.

Комисията внесе искане за обявяване на недействителност по отношение на държавата, на извършена безвъзмездна сделка с трето лице, на недвижим имот с площ от 7 023 кв.м. в с. Радуил, общ. Самоков, ведно с построените в имота:
-масивен дърводелски цех, с площ от 640 кв.м;
-административна двуетажна сграда с площ от 220 кв.м.;
-ремонтна работилница с площ от 422 кв.м.;
-навес, с площ от 217 кв.м.

Към днешна дата1 освен придобитата сграда в двора на горското, Милена Петрова е собственик на 10 апартамента в хотел „Секвоя“ – Боровец.