СамокоВест

Пълен абсурд с Румен Бахов: Жители на Самоков топят сняг, за да се къпят

Споделете ни в

Самоков отново стана център на медийно внимание. В рубриката „Пълен абсурд“ с Румен Бахов жителите на кв. „Възраждане“ се оплакаха от системната липса на вода.  

Проблемите с водата тормозят целия квартал. Хората демонстрираха , как от чешмите им се процежда нищожна струя, която не стига за елементарни битови нужди. Потърпевшите заявиха, че заради хроничната липса на вода, топят сняг и го топлят на котлони, за да се къпят. „Заставам до стената, гушкам душа и се къпя или клякаме под чучурчето“, обясни една от присъстващите.  Част от присъстващите разказаха, че често ходят на гости на приятели, за да използват банята. Ако на първия етаж има вода, на втория чакат ние да се изкъпем, за да се изкъпят те, посочват жителите на квартала. Прането е цяло приключение – пералните спират по няколко пъти.

В същото време от ВиК дружеството предявят претенции към живущите да плащат вода.

От Община Самоков са обяснили за NOVA, че проблеми с водопреносната мрежа няма. Според местните управници, ВиК София-област е намалило умишлено налягането на водата, за да няма аварии. От общината са уточнили, че инвестират над 1 милион лв. годишно за нови водопроводи. Един от присъстващите потърпевши оспори обяснението на община Самоков и попита, защо не дойде кметът да каже къде е инвестирал. Румен Бахов отговори, че е зает. С какво, попита самоковецът, да спи?

А обяснението на ВиК София област е, че жителите на квартала пускат чешмите в дворовете, за да не замръзват и това води до липсата на вода. От потърпевшите обориха твърдението на дружеството, посочвайки че нямата чешми на двора. Нещо повече, от ВиК дружеството, престанали да им вдигат телефоните, тъй като непрекъснато им звънели за ниското налягане и липсата на вода.

В заключение водещият Виктор Николаев обобщи: Доколкото разбирам, според институциите щом са здрави тръбите всичко е наред. То по тази логика ако напълно им спре водата, също няма да има някакъв проблем, няма да има загуби, а това как живеят тези хора, явно е малка грижа. И адресира проблема до новия КЕВР.