СамокоВест

Продължава ремонтът и маркировката на пътищата

Споделете ни в

Продължава работата по спечелената от фирма БКС Самоков обществена поръчка за ремонт на пътищата в населените места на общината. В Злокучане и Драгошиново ремонтът вече е приключил. Втори екип работи по пътищата в града. Дейността ще продължи по график в курорта Боровец, включително пътя към лагер „Шумнатица”. 

Успоредно продължава работата и по пътните маркировки. „Зебрите” вече се полагат с нова съвременна техника. Машината е много по-ефективна, а и се очаква качеството да бъде по-добро. Доскоро маркировките издържаха ден до пладне. Само дни след полагането им от тях нищо не оставаше и въобще не се виждаха. Използваната от машината боя е специална, която има доста по-дълъг срок на издръжливост и съдържа светлоотразителни съставки, които я правят видима и през нощта.

От БКС се ангажират, че след приключването на ремонта отново ще бъдат поставени прословутите „легнали полицаи”, които бяха демонтирани уж временно, но като всичко „временно” у нас изчезнаха за постоянно. Неравностите по пътя са доказали своето значение за ограничаване на скоростта и повишаване безопасността на движението. Очакваме този път дружеството да си свърши работата, още повече, че поставянето им ще се извършва също по нова технология.