СамокоВест

Баскетбол: Рилски спортист се окичи с бронза след убедителна победа над Балкан

Споделете ни в

 

Рилски спортист завоюва бронзовите медали в родното баскетболно първенство. Самоковци спечелиха с 2:1 победи битката за бронза в Националната Баскетболна Лига през сезон 2012/13. При визитата си в Ботевград, за третия мач от серията срещу Балкан, Рилски се наложи над опонентите си с убедителна победа от 88:75 точки. Така отборът на Самоков приключи един успешен сезон след три трети места – за Купата на България, в Балканската лига и в родното първенство.

Баскетболистите на Рилски спортист бързо поеха лидерството, а няколко бомби от далечно разстояние на Смит и Миркович им осигуриха аванс – 25:18. През втората четвърт балканци се опитаха да стопят изоставането, но след това момчетата на Ацо Тодоров допуснаха доста неточности в играта си. Това бе моментално наказано от съперника им и почивката дойде при 46:38 в полза на самоковлии. Третият период също премина изцяло под контрола на Рилски спортист. Смит и Миркович дирижираха умело играта на съотборниците си, а това доведе до силна серия за гостите, която им осигури комфортен аванс преди началото на заключителните десет минути – 69:55. В последната четвърт домакините от Ботевград опитаха да се върнат в мача, но припряната им игра доведе до доста неточности в играта на Бозов и компания. Те въобще не успяха да свалят изоставането си под десет точки и трябваше да се примирят с поражението.

Най-резултатен за отбора на Рилски спортист беше Бранко Миркович, който наниза 20 точки, Тери Смит и Анджело Калояро добавиха по 16 точки, като последния записа на сметката си и 11 борби, а Антъни Гуджино и Христо Захариев вкараха съответно по 13 и 12 точки.

Станимир Маринов и Йордан Бозов отбелязаха по 17 точки за Балкан, а Бошко Йовович и Урош Петрович приключиха с по 10 точки.