СамокоВест

Продължаваме промяната и Демократична България обсъждат общо явяване на предстоящите парламентарни избори

Споделете ни в

СНИМКА: ПП

Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ обсъждат общо явяване на следващите предсрочни парламентарни избори. Двете формации вече обмисляха възможности за издигане на общи кандидатури за местните избори, които са по-късно тази година, поне относно кандидатурите за кметове на големите градове.

След като БСП връща мандата неизпълнен, Продължаваме промяната и Демократична България обсъждат и евентуално общо явяване на следващите предсрочни парламентарни избори.

В тази връзка Пресслужбата на партията на Кирил Петков и Асен Василев разпространи информация, че може да „започнат разговори с „Демократична България“, „Спаси София“ и всички други формации, които работят за просперираща, справедлива и европейска България, с цел потенциални обединения за следващите местни и национални избори в страната.

От своя страна съпредседателят на Демократична България Христо Иванов коментира в кулоарите на Народното събрание, че е важно да се търси взаимодействие, но приоритет ще бъде запазването на идентичността и идеологиите на партиите. “Особено нашата, защото имаме сериозната роля да представляваме демократичната общност през няколко генерации, трябва да запазим физиономията си”, каза той. „Аз бих заложил на присъединяване на лица, които носят реален измерим капитал и да избегнем да влизаме в аритметична прогресия „колкото повече, толкова повече“, защото не е така. Лицата са тези, които ще носят капитал“, уточни Христо Иванов

Националният съвет на Продължаваме промяната вече даде мандат на ръководството да започне разговори с ДБ за съвместно явяване. „Дошло е време да работим заедно“, каза Петков по повод решението на партийния орган и разгърна тезата за създаването на предизборна платформа, към която да се присъединят и граждански организации. „Нашата мисия е да обединим всички добри сили в България, които са фрагментирани, и да продължим това, което започнахме преди една година. Всички тези активни граждани, които са създали някаква организация в родния си град, за да решат някакъв проблем. Ние осъзнахме, че индивидуалните борби са много трудни, защото задкулисието в България е единно – затова трябва да направим общ фронт срещу него“, коментира  Петков пред bTV.