СамокоВест

Приключи специализираната полицейска операция за стабилизиране сигурността на територията на Самоков

Споделете ни в

За времето от 7 до 18 часа вчера на територията на община Самоков бе проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и ограничаване на пътнотранспортния травматизъм. Полицейските действия са осъществени от общо осем екипа, съставени от служители на ОДМВР-София, РУП-Самоков и други районни управления.

Проверени са 212 лица и 164 моторни превозни средства. Съставени са 113 фиша и 8 акта – седем от тях по Закона за движение по пътищата и един по Закона за българските лични документи. Връчени са 8 електронни фиша за констатирани нарушения на скоростните режими.

В рамките на акцията е задържан и столичанин, издирван във връзка с разследването на криминален случай от края на м. юни на разклона за с. Злокучане, при който четирима нанесли побой на мъж и го напръскали в лицето със спрей. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия на криминалистите вече са установени и четиримата извършители, трима от които са задържани на по-ранен етап. Работата по пълното документиране на извършеното престъпление продължава под наблюдението на прокуратурата.

Разкрити са и две престъпления, извършени от непълнолетни, като преписките са докладвани по компетентност в прокуратурата. Работата по първия случай започнала по сигнал на ръководител ЦНСТД-Самоков за младеж, който се е държал непристойно и е заплашвал живота и здравето на 33-годишна жена. 15-годишният извършител от същия град бързо бил установен и в снетите му сведения признал за стореното. Пълни самопризнания пред служителите на реда за извършеното от тях криминално деяние направили и други трима непълнолетни самоковци. При сбиване те причинили лека телесна повреда на 22-годишен техен съгражданин чрез нанасяне на удари по лицето. Материалите по двата случая са изпратени в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на чл. 61, ал.1 от НК.