СамокоВест

Придвижването в Самоков при зимни условия е осигурено. Възстановено е електрозахранването в селата от Общината

Споделете ни в

Снимка: Архив

Електрозахранването на всички села в Община Самоков е възстановено, информират от Общинска администрация. Служителите на „Електрохолд“ продължават работа на 3 места в курорта Боровец и вилните зони около язовир „Искър“.

Екипите на снегопочистващата фирма цяла нощ работиха и продължават да работят, за да осигурят придвижването в Самоков в зимни условия. По време на обилните снеговалежи миналата вечер кметът Ангел Джоргов лично координира и контролира дейността на екипите. Той е в постоянна връзка и с областното ръководство на АПИ, откъдето е получил уверение, че е изпратена допълнителна техника, която да подпомогне снегопочистващата фирма, която поддържа пътя към София, се посочва в информацията.

Работи се по отстраняването на аварията, свързана с липсата на електрозахранване в селата Маджаре, Мала Църква, Бели Искър и Говедарци.

Осигурява се и проходимостта на алтернативния път към курорта Боровец през Бели Искър.

“Нашата основна цел в момента е да осигурим безопасен достъп до селата и улиците в града. Местата, които са жизненоважни за гражданите и транспорта, са приоритетна задача за нас. Работим, за да поддържаме трафика в добро състояние и да осигурим нормалното функциониране на Общината.

Искаме да благодарим и на всички граждани, които се стараят да почистят пред своите имоти и да помагат на съседите си. Това е изключително ценно и оказва съдействие на нашите екипи“, обобщава кметът Ангел Джоргов.