СамокоВест
Снимка: www.vestnikpriatel.com

Последовател на Аспарух Лешников стана лауреат на конкурса в Хасково

Споделете ни в
Снимка: www.vestnikpriatel.com

Благовест Ангелов стана лауреат на конкурса за стари градски песни и шлагери, който се проведе на 9 и 10 юни в Хасково – родния град на именития шлагерен изпълнител Аспарух Лешников.

Празникът възражда за нов живот очарованието на българската стара градска песен – истински бисер в културното ни наследство и има за цел да издирва, популяризира и съхранява най-доброто от този любим жанр. Председател на журито и тази година бе доц. д-р Тони Шекерджиева – Новак, ръководител на катедра „Пеене“ в НУМТИ „Добрин Петков“ – Пловдив и преподавател по класическо, поп и джаз пеене. Аспарух Лешников е патрон на фестивала, който носи името „С песните на Ари” и се провежда за дванадесети път. Организатори са народно читалище „Заря” и община Хасково. В конкурса взеха участие повече от 60 групи и индивидуални изпълнители от цялата страна. От Самоков в надпяването се включи и група „Дилижанс” към НЧ „Младост”. Съставите и солистите получиха и грамоти за участие.

Дълги години Благовест Ангелов бе част от великолепния мъжки квартет, който почитателите на шлагера добре познават. Сега лауреатът е солист на ВИГ „Лунни лъчи” към читалище-паметник „Отец Паисий”. На конкурса той се представи с песента „Шепота на вълните” и заслужено спечели наградата за най-добро изпълнение на песен из репертоара на Аспарух Лешников – Ари. Със същата песен преди 18 години мъжкият квартет взе призът на фестивала в Петрич.