СамокоВест

ОУ Васил Левски – Ярлово се преклони пред своя патрон под мотото „Левски и ние“

Споделете ни в

С редица прояви, обединени от мотото „ Левски и ние“, възпитаниците на ОУ „Васил Левски“ – с. Ярлово отбелязаха 151 години от гибелта на своя патрон.

В продължение на седмица, учениците с вълнение и ентусиазъм участваха във всички инициативи – кодираха образа на Левски, изработваха табла и рисунки, рецитираха стихове за Апостола, участваха в състезание по краснопис на стихотворението „ Обесването на Васил Левски“, във викторина, в традиционния „Лъвски скок‘ , изработиха знаме „Свобода или смърт“.

Днес ( 19-ти февруари) се проведе литературно – музикална програма, включваща стихове, песни и сцени от живота на Апостола. Използваните декори, костюми и реквизит дадоха възможност учители, ученици и гости да се докоснат до атмосферата и духа на възрожденската епоха.

Директорът на училището Славейка Галева благодари на всички участници и организатори за тяхната екипна, творческа работа и ентусиазъм. На най-активните бяха връчени стимули и в бъдеще да се включват все така отдадено в живота на училището.

Присъстваха и Магдален Нешев – кмет на с. Ярлово, Николай Хайверов – кмет на с. Ковачевци, представители на СНЦ „Ти си доброто“, читалищни дейци от с. Ярлово.