СамокоВест

Обявен за общодържавно издирване товарен Ситроен откриха при полицейската операция в Самоков

Споделете ни в

Както информирахме, в продължение на три дни на територията, обслужвана от районните управления в Ботевград, Самоков и Ихтиман, се проведе специализирана полицейска операция с основен акцент противодействие на престъпността, обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението, пресичане на незаконна търговска дейност и предотвратяване на престъпления против политическите права на гражданите с оглед предстоящите парламентарни избори. В акцията участваха служители от икономическа и криминална полиция в ОДМВР-София, колегите им съответните районни управления, екипи на жандармерията и представители на НАП, БАБХ, РДГ, РЗИ, РИОСВ. Обект на проверка бяха заложни къщи, търговски обекти, питейни заведения, офиси, частни адреси, моторни превозни средства.

На територията на Община Самоков са проверени 179 лица и 138 МПС. Съставени са общо 21 акта и 90 фиша. Заснети са 15 нарушения на скоростните режими. Съвместно с контролните органи са проверени общо 12 търговски обекта, като за установени нарушения са съставени три констативни протокола. Установен е и нерегистриран търговски обект в града.

При извършване на обход, автопатрул на РУП-Самоков е установил в гориста местност в землището на с. Белчин обявен за общодържавно издирване товарен автомобил „Ситроен“, отнет противозаконно от района на с. Рельово.