СамокоВест

Оскверняват гробищните паркове

Споделете ни в

Все по-често крадци разбиват и отмъкват металните огради на гробищата. Особено привлекателни за престъпниците са гробищата на Ридо.

Стопанисването на гробищните паркове е задължение на общината. Това налага общинското ръководство да предприеме всички необходими мерки за опазването им.

Посегателството върху гробищата засяга не само имуществените интереси на гражданите. По-непростимо е, погазването на паметта на скъпите ни близки, които всеки от нас е загубил. Защото, който не почита смъртта, той не почита и живота.

Отчетите на отдел местни данъци и такси за първото тримесечие на годината посочват висок процент на събраните налози, което ще рече, че гражданите изпълняваме стриктно задълженията си към общинската хазна. Срещу коректното изпълнение на ангажиментите си очакваме от управниците и конкретно от кмета Владимир Георгиев, също толкова коректна защита на правата ни. Настояваме незабавно да се предприемат всички необходими действия за разследване на престъпленията и за осигуряване на надеждна охрана на двата гробищни парка.