СамокоВест

Общински съвет – Самоков удостои д-р Стойчо Гълъбов със званието „Почетен гражданин“

Споделете ни в

Със забележително единодушие Общински съвет – Самоков удостои хирурга д- р Стойчо Гълъбов със званието „Почетен гражданин“. Решението е на база докладна на кмета Владимир Георгиев, по предложение на ръководството на МБАЛ-Самоков и на медицинските съвети към лечебното заведение.

При разискванията бяха изтъкнати изключителните професионални и морални качества на д-р Гълъбов. Оценена по достойнство бе заслугата му отделението по хирургия да достигне нивото на национални, университетски, специализирани болници. Залог за високо квалифицирана здравна грижа, в ръководеното от д-р Стойчо Гълъбов отделение, са не само личните му професионални качества, но и добре подбрания и подготвен екип. С присъщата му пълна отдаденост на хуманното си поприще, хирургът предава своите умения на младото поколение лекари. Сред тях е и д-р Ивайло Гълъбов, който успешно следва стъпките на своя баща.

Съдейки по отзивите, които публикацията ни „Д-р Стойчо Гълъбов – лекарят, който за пациентите си е Бог“ получи, гражданите на Община Самоков отдавна го бяха удостоили със званието „Почетен гражданин“, отдавайки му своята благодарност, признание, почит и най-вече своята човешка обич.

Екипът ни честити рождения ден на д-р Стойчо Гълъбов с пожелание за здраве, дълголетие, попътен вятър и нови покорени върхове в професията и в службата на обществото. Но преди всичко – много, много щастие в дните му, заедно с близките до сърцето му хора.