СамокоВест

Общинският съвет утвърди избора на д-р Красимира Ковачка за управител на МБАЛ-Самоков. Д-р Ковачка е декларирала трудови доходи за 2022г. от 205 419 лв.

Споделете ни в

На заседанието, проведено на 1 септември 2023 г., Общинският съвет утвърди решението на комисията, по провеждане на конкурса, управлението на МБАЛ-Самоков да бъде възложено на д-р Красимира Ковачка. Припомняме, че за настоящия мандат д-р Ковачка бе единствен кандидат за заемане на длъжността. Съветниците възложиха на кмета на общината Владимир Георгиев да сключи договор с д-р Ковачка за възлагане управлението на общинската болница.

В края на седмицата редица национални медии излязоха с публикации за декларираните от директори на държавни и общински болници трудови доходи за 2022 г. Pariteni.bg публикува материал под надслов „Вижте кои директори на болници взимат огромни заплати“

„Директорите на две държавни и една общинска болница са получавали чист месечен доход от над 40 000 лева през 2022 г. Това показват данните от подадените от тях декларации в Комисията за противодействие на корупцията, съобщава БНТ.“, се посочва в публикацията. „А осем директори успяват само от заплата и бонусите към нея годишно да си осигуряват между 150 000 и почти 300 000 лева. Правим уточнението, че това е данъчна основа – тоест сума дори по-малка от чистия доход. Три от тези болници са в столицата, 4 от тях – в неголеми градове като Карнобат, Мадан, Самоков и Сандански“, допълват от медията.

От приложената таблица се вижда, че управителят на МБАЛ – Самоков д-р Красимира Ковачка е декларирала годишна данъчна основа от трудови доходи за 2022 година в размер на 205 419 лв. , или 17 118 лв. месечно.