СамокоВест

Общинарите дадоха над половин милион лв. на кмета Георгиев за дооборудване на Депото за отпадъци

Споделете ни в


Регионалното депо за управление на отпадъците продължава да гълта парите на самоковци като ламя десетглава. Не стига, че управниците ни превърнаха Самоков в град на боклука, не стига, че дивите сметища вместо да намаляват растат като гъби, не стига, че Депото така или иначе не стига капацитета си, нито покрива показателите за модерно сметосъбиране, но се оказа и бездънна яма за общинския бюджет.

Още на първото заседание на Общинския съвет за 2019 година, избраниците ни дадоха картбланш на кмета Георгиев да потроши още над половин милион лева за дооборудване на прословутото ново сметище. Решението е по докладна записка на кмета да му бъде предоставено правото да използва част от собствените средства, получени като отчисления по чл. 64 от Закона за управление на отпадъците, в размер на 420 000 лв. без ДДС. Средствата ще бъдат изразходвани за:

1. Доставка, монтаж и пуск на нова автоматична преса със захранващ транспортьор с капацитет 1 тон/час на обща стойност до 160 000 лв., без ДДС, по оферти.

2.Доставка на употребяван газокар с товароподемност между 3 и 3.5 тона, височина на повдигане мин. 4.70 м., четири линеен разпределител, виличен позиционер, твърда кабина, година на производство след 2005, отработени часове не повече от 10 000. Цена до 30 000 лв. без ДДС

3.Доставка на употребявана мобилна дробилка с параметри – диаметър на входящия материал до 160 мм, дизелов двигател, анти стрес система година на производство след 2010, отработени часове не повече от 1700. Цена до 30 000лв. без ДДС.

4.Доставка на употребяван товарен автомобил – самосвална уредба, кранова уредба с грайферна кофа, самосвален кош с обем мин. 10 куб.м и товароносимост между 3.5 и 5 тона, година на производство след 2005 г. Цена до 80 000 лв. без ДДС