СамокоВест

Полицаи спипаха 96 ученика в дискотека в Боровец

Споделете ни в


ОДМВР-София отчете резултатите от специализираната полицейска операция на територията на Самоковска община.

… На 1 и 2 февруари бе проведена специализирана полицейска операция за предотвратяване, пресичане, разкриване и документиране на разпространението на акцизни стоки без бандерол, незаконната сеч, нарушения в данъчното и трудовото законодателство,  разпространението на наркотични вещества, нарушения на ЗДвП, нарушения, свързани със Закона за закрила на детето, както и работа с лица, заподозрени като съпричастни към извършени престъпления на територията на община Самоков.

В хода на операцията  са проверени 132 моторни превозни средства и 203 лица. По Закона за движение по пътищата и Наредба № 1 на Община Самоков са съставени общо 26 акта. Издадените фишове по ЗДвП са 13. За шофиране с алкохол над допустимите граници са образувани две бързи производства. За срок до 24 часа са задържани трима души. Установено е и лице, обявено за общодържавно издирване.

Съвместно със служители на държавните контролни органи са проверени 8 обекта– дискотеки, барове, нощни клубове и др. От служителите на НАП са изготвени 8 констативни протокола, като за установените нарушения следва съставянето на 8 акта и запечатване на един от проверените обектите. От Инспекцията по труда са връчени 4 призовки за предоставяне на допълнителни документи. От представители на РДПБЗН- София  за констатирано нарушение следва издаването на два акта. По- специфичен е случаят в дискотека в курорта Боровец, която при  пристигането на служителите на ОДМВР-София, НАП, ГДНП, ИТ и РДПБЗН се оказала затворена за частно парти. При извършване на проверката в заведението били установени 96 деца, ученици 8 – 10 клас, заедно с двама учители и един пълнолетен придружител. При извършване на проверката учителите и придружителят не представили декларации от родителите на непълнолетните ученици за присъствието им в нощно заведение след 22 часа.