СамокоВест

Обединяват ОУ „Неофит Рилски” и НУ „Д-р Петър Берон” със заповед на служебния министър на МОН

Споделете ни в

Образователният министър в служебното правителство проф. Николай Денков издаде заповед за сливането на ОУ „Неофит Рилски” и НУ „Д-р Петър Берон” в обединено училище „Неофит Рилски”.

Предложението за обединяването на училищата бе направено от кмета на общината Владимир Георгиев след решение на Общински съвет-Самоков. Преобразуването бе подкрепено и от Регионалното управление на образованието – Софийска област и от експертна комисия към образователното министерство.

Посочените в заповедта мотиви са – „ поради необходимостта от продължаване на образованието на учениците в по-висока степен – първи гимназиален етап, и създаване на условия за достъп до качествено образование“.

Учениците от Основно училище „Неофит Рилски“ и НУ „Петър Берон“ ще продължат образованието си в преобразуваното Обединено училище „Неофит Рилски“ – гр. Самоков. Задължителната документация на двете училища ще се съхранява в новообразуваното обединено училище.

Заповедта е публикувана в Държавен вестник брой 34 от 28.04.2007 година. Тя може да се обжалва в 14-дневен срок от обнародването ѝ.