СамокоВест

Нов успех за баскетболния Рилски спортист с надмощие от 23 точки над Академик Бултекс 99

Споделете ни в


Нов домакински успех записа Рилски спортист. В мач от 6- ти кръг на НБЛ самоковци победиха в своята зала „Арена Самоков” гостите от Академик Бултекс 99 с 91-68.

Пловдивчани тръгнаха добре в мача и след първата четвърт водеха с 18- 19. Още в началото на последващата част обаче домакините от Рилски спортист си върнаха лидерстовото, а до полувремето успяха да достигнат до аванс от 6 точки- 43- 37.

След почивката играчите на Рилски спортист продължиха да играят добре и не след дълго авансът им стана двуцифрен. Все пак баскетболистите от Пловдив не позволиха на опонента си да се откъсне и след половин час игра резултатът бе 68- 59 в полза на Рилецо.

Това беше и последният път, в който разликата остана под 10 точки, защото още в началните минути на последната част самоковци регистрираха серия и активът им стигна 23 точки. От този момент нататък срещата се доиграваше, за да завърши при крайното 91- 68.

Най- резултатен за успеха на Рилски спортист беше Игор Кесар, който завърши с 18 точки и 10 борби. Дабъл- дабъл записа и Екзейвиър Джонсън, който вкара 11 точки и овладя 11 борби. 17 точки и 9 асистенции пък записа Брендън Браун, а Евгени Хаджирусев завърши с 14 точки.

За гостите от Пловдив 21 точки и 9 борби записа Бачев, 17 вкара Шакир Смит, а с 9 точки остана Сотиров.