СамокоВест

На 8 февруари Самоков чества 111 години от битката при Булаир. Предстоят ограничения в движението

Споделете ни в

Снимка:  Архив

На 8 февруари (четвъртък) се навършват 111 години от битката при Булаир. По традиция Самоков отдава почит на загиналите с тържествено шествие-заря. В тази връзка представители на Национална гвардейска част, заедно със служители на Община Самоков и Читалище-паметник „Отец Паисий“ извършиха оглед на мястото, където ще се проведе тържествената заря – проверка. Шествието ще започне от ДНА, ще премине през Ларгото, ул. „Отец Паисий”, „ул. Димчо Дебелянов” и ще завърши пред Читалището.

С оглед осигуряване безопасността на гражданите и за по-добрата организация на подготовката и провеждане на честването ще бъдат въведени ограничения в движението на автомобили в Централна градска част. През целия ден няма да се допуска паркиране на автомобили на улиците „Проф” Васил Захариев”, „Търговска”, „Отец Паисий”, „Рилски скиор” и „Димчо Дебелянов”. За времето от 17.00 до 19.00 ч. ще бъдат затворени улиците „Търговска” – участъка от ул. „Димитър Димов” до ул. „Отец Паисий” и ул. „Проф. Васил Захариев” в участъка между улиците „Димчо Дебелянов” и „Търговска”.

За преминаване на празничното шествие ще бъдат затворени кръстовищата на ул. „Отец Паисий” с ул. „Македония”, ул. „Отец Паисий” с ул. „Търговска” и ул. „Рилски скиор” с ул. „Димчо Дебелянов” за времето от 17.30 до  17.45 ч. Пространството, определено за граждани е около Голямата чешма, пространството на ул. „Търговска” и прилежащите паркинги. Тържествената заря-проверка ще се проведе от 17.45 ч. до 18.45 ч.

Честването на 111-годишнината от Булаирската епопея ще продължи с възпоменателен концерт на Представителния ансамбъл на въоръжените сили в салона на Читалището от 19.00 ч.