СамокоВест

Мъж застреля жена и две деца в Самоков и се самоуби

Споделете ни в

Мъж застреля жена, сина ѝ и племенника ѝ в Сaмоков след семеен сигнал около 14 часа днес, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На адреса незабавно са били изпратени служители на РУП-Самоков и Спешна помощ, които установили смъртта на жената и 15-годишно дете. Другото дете, което е на 12 години, е било настанено в болницата в Самоков, където по-късно е починало.

По първоначални данни се касае за битов скандал. Сигналът за инцидента е подаден около 13.45 часа.

Тялото на стрелеца, който се е самоубил след престъплението, е намерено минути след 15 часа в местността „Щъркелово гнездо“.

По-късно директорът на ОДМВР-София ст. комисар  Николай Спасов разкри подробности по случая

По думите му 13:45 часа в полицията постъпил сигнал за простреляни жена и дете в Самоков. На адреса незабавно са изпратени служители на РУ – Самоков и Спешна помощ, които установили смъртта на 33-годишната жена и едно дете. Друго дете е с тежка рана в главата и е откарано в болницата, където също е починало.

Започнати са оперативно – издирвателни мероприятия за установяване на извършителя на деянието. Получава се сигнал в местността Щъркелово гнездо за простреляло се смъртоносно лице в автомобил.

От думите на служителите на МВР става ясно, че до момента е установено, че лицето се е самоубило със законно притежаван пистолет Макаров. „Започваме множество експертизи, за да докажем деянието. Никой от тях не е имал криминални регистрации“.

Нещата са под контрол и не бива да има притеснения за ескалиране на напрежение в Самоков заради убийството, увериха по време на брифинга на МВР, след като множество местни жители започнаха да се събират около къщата, в която бе извършено убийството, в опит да разберат подробности.

Извършителят на престъплението е работел в градския транспорт в София, но е бил пенсиониран служител на МВР.

Мотивът е битов семеен скандал. Двамата с жертвата са живеели заедно от шест години, но са се разделили.