СамокоВест

Младият самоковски творец Георги Игнев подреди изложба с над 100 произведения от личната си колекция

Споделете ни в

Във фоайето на читалище-паметник „Отец Паисий“ в Самоков е подредена изложба от личната колекция на младия самоковски творец Георги Игнев. Арт изкуството е изборът и пътят на 15-годишния Георги, който с отдаденост и вдъхновение той неотклонно следва.

В настоящата си експозиция Игнев е включил над 100 творби от личната си колекция, която наброява повече от 300 произведения.  Голяма част от картините са на видни самоковски художници като Наум Хаджимладенов, Слави Генев, Георги Белстойнев, Зафир Йончев, Христо Йончев – Крискарец, Васил Чакъров – ЧАК, Станислав Доспевски и др.

Сред изложените творби фигурират и такива на съвременни любители на четката  като Мария Ицова, Танер Мерт, Иван Шуманов, Иван Петров, Елена Белстойнева. В изложбата могат да се видят портрети, автопортрети, пейзажи от Самоков и Рила планина, скици, както и скулптура, и пластики.

Георги Игнев посочва, че идеята за тази изложба се е родила, след като е закупил голяма част от картините на покойни самоковски художници, които колекционира от две години насам.