СамокоВест

Междуградски автобус по линията Самоков-София се сблъска с циментовоз при Златна рибка – има петима пострадали

Споделете ни в

Автобус с пътници и товарен автомобил – циментовоз, са се ударили челно на пътя София-Самоков. Автобусът е междуградски на самоковска фирма, пътуващ по линията от  Самоков към столицата. Сред ранените са и шофьорите на автобуса и циментовоза.

Сигналът за тежкия инцидент, който е станал в участъка между селата Кокаляне и Пасарел в района на ресторант „Златна рибка“, е подаден в Центъра за спешна медицинска помощ в 10.18 ч. Първоначално на място е изпратена една линейка, но екипът е поискал спешно изпращането на още две линейки. На място са били изпратени общо три линейки.

При инцидента са пострадали общо петима души – трима пътници от автобуса и шофьорите. Двама са с по-тежки травми и са приети в УМБАЛ “Света Анна“-София. Другият от ранените е транспортиран в “Пирогов”. Останалите двама са получили помощ на място.

Причината за пътния инцидент все още се изяснява, като най-вероятната е хлъзгавият път и загуба на контрол над превозно средство на един от двамата водачи. Пътни полицаи регулират движението.