СамокоВест

Мартин Мартинов организира кастинг в махалата за набиране на кандидат-общинари от „Евророма“

Споделете ни в


Броени дни преди местния вот в ромската махала на Самоков тече кастинг за набиране на кандидат-общински съветници от партия „Евророма“. Автор на идеята е Мартин Мартинов – настоящ общински съветник и предстоящ водач на партийната листа в общината.

На повечето от заведенията в махалата, а дори и върху прозорците на някои къщи, е залепена обява: „Господа и Госпожи – момчета и момичета, които са навършили 18 г. Каним ви, който иска да бъде в листата за общински съветници и може да е полезен за своя квартал и на община Самоков, да се запише при Меди за предстоящите избори.“

Меди е прякора, с който Мартин Мартинов е популярен в махалата.

Според местните има хора, които се спират да четат обявата.

„Кастинг, точно така. Няма шуробаджанащина вече”, заяви Мартин Мартинов пред репортер на bTV. Той обясни, че имат ясни критерии за подбора. „Да притежават качества в политическата сцена… например – да са грамотни”, допълни общинският съветник. А относно опита Меди е категоричен: „Те си имат опит, то им е вродено на циганите”.

„Ще направя номера от 2 до 29, ще ги сгънем и ще ги сложим в една стъклена епруветка. И по азбучен ред на този, който ще се кандидатира, от А до Я, ще тегли номерата, под кой номер ще бъде той преференциален”, обясни Мартин Мартинов. Жребият щял да бъде пред публика в махалата. Засега записаните били към 20 души.

Меди е племенник на Александър Методиев от ДПС, чийто резултати на евровота в махалата в Самоков се смятат за рекордни. „Това е несериозно – с обяви, с кастинги да се избират общински съветници. Вероятно е пълнеж, за да могат съответните господа да получат допълнителни гласове, да може поне един да влезе в Общинския съвет”, смята Александър Методиев, известен като Бат Сали.