СамокоВест

Кметът на Самоков към гражданите: ПРИЗОВАВАМ да се вразумите, за да премине извънредното положение в максимално най-кратките срокове

Споделете ни в

Кметът на Самоков Владимир Георгиев се обърна към съгражданите си да спазват всички противоепидемични мерки. Публикуваме пълния текст на обръщението:

Уважаеми съграждани,

В последните дни станах свидетел на категорично неспазване на наложените противоепидемични мерки в Самоков! Веднага, след обявяването на извънредното положение забраних понеделнишкия пазар. На по-късен етап забраних и ползването на детските и спортните площадки, както и събирането на хора в парковете. Но за съжаление през уикенда и днес наблюдавам, че това въобще не се спазва. Площадките през двата почивни дни бяха пълни с хора, мнозина на групи бяха в парковете. Трябва ли да затворим парка, който се ползва и за по-пряко и безопасно придвижване от центъра до кв. „Самоково”, за да създадем неудобство, защото разпоредбите не се спазват? Издържахме 14 дни, нека издържим още малко, за да можем да се върнем по-бързо към нормалния си живот. Не знам дали си давате сметка, че колкото по-бавно се ограничи разпространението на заразата, толкова по-дълго ще бъде извънредното положение. Да не говорим, че може да се стигне и до по-драстични мерки.

Днес видях много хора в болницата, без маски. Призовавам ви да бъдете отговорни, не само към себе си, но и към медицинските ни работници, защото в този момент, те са хората, на които най-много трябва да разчитаме. Точно затова трябва да ги пазим!

Забраната за понеделнишкия пазар не попречи днес на Общинския пазар да се струпат страшно много хора! Потресен съм от демонстрираната липса на гражданско съзнание и от безотговорното отношение към собственото здраве и това на близките си!!

Наистина разчитам да проявите съзнание и да ограничите себе си, децата си и най-вече възрастните си роднини от излизане на открито и събиране на много хора на едно място на площадки, в паркове, пред блоковете. Не ви ли е ясно, че ако избухне епидемия в Самоков, целият град ще бъде поставен под карантина?! И това означава много по-сериозни рестрикции от досегашните.

НАСТОЯВАМ, да се спазват всички противоепидемични мерки, защото в противен случай ще се наложи да преминем към по-драстични мерки. Уведомявам ви, че ще засилим контрола и ще поискам от служителите на реда да приложат цялата строгост на закона. ПРИЗОВАВАМ да се вразумите, за да премине извънредното положение в максимално най-кратките срокове. Не забравяйте, че това, преди всичко, зависи от всеки един от нас.

Бъдете здрави и разумни!

Публикувано на фейсбук страницата на Владимир Георгиев