СамокоВест

Кметът на Самоков Ангел Джоргов обсъди с посланика на Сърбия Желко Йович идеи за развитие на бизнеса

Споделете ни в

Кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов проведе среща с Негово превъзходителство Желко Йович, посланик на Република Сърбия в  България. Това не е първо посещение на сръбския посланик в Самоков. Той уточни, че познава района и желае да се осъществи още по-ползотворно и добро сътрудничество между Сърбия и България. Посланик Йович посочи, че по негова покана екип от сръбската национална телевизия ТV1 подготвя предаване за ски курортите в България.

На срещата бяха разисквани възможностите за укрепване на добросъседските отношения, за развитие на сътрудничеството в сферите на бизнеса и туризма. Негово превъзходителство предложи да се обсъди и възможността за побратимяването на Самоков със сръбска община.

В разискванията участва и самоковският бизнесмен Сотир Немов. Инж. Джоргов посочи, че с г-н Немов имат идея за създаване на организация на бизнеса в Самоков в партньорство с Общината, която да съдейства за осъществяване на различни инициативи, за изграждане на отношения със съседни държави, за посредничеството между различни институции.

Сръбският посланик увери, че община Самоков, в лицето на кмета, ще има пълната му подкрепа.